Veelgestelde vragen

Uit hoeveel woningen bestaat dit project en wat is het totaal aantal woningen in Hoog Dalem?

De eilanden fase 3.1 bestaat uit 49 woningen met verschillende typologieen. Het project is opgedeeld in fases en totaal worden er ongeveer 1.400 woningen gerealiseerd.

Hoe wordt de woning verwarmd en voorzien van warm water en zit dit in de VON-prijs?

De woning word voorzien van een elektrische combi bodemwarmtepomp welke zorgt voor warm water en verwarming in de woning. Er is een mogelijkheid om deze te kopen of te huren en zit dus niet in de von-prijs (zie prijslijst d.d. 6 november 2019). In de folder duurzaam energiesysteem kunt u alles over dit energiesysteem lezen. Voordeel van kopen is dat u de kosten kunt meenemen in uw hypotheek en dat de maandelijkse lasten lager zijn.

Is het mogelijk meerdere zonnepanelen aan te schaffen?

Uw woning wordt opgeleverd met zonnepanelen. Op deze manier wordt het elektriciteitsverbruik van de warmtepomp voor verwarming, warm tapwater en koeling voor een gedeelte of zelfs helemaal duurzaam opgewekt. U heeft de mogelijkheid om tegen een meerprijs te kiezen voor een uitbreiding van het aantal zonnepanelen. Dit betekent dat uw energierekening nog verder omlaag gaat. Let wel er dient wel voldoende dakvlak te zijn om extra zonnepanelen toe te voegen.

Hoe duurzaam zullen de woningen worden?

De woningen liggen rond de EPC 0, dit is varierend bij de verschillende woningen. Tevens is het mogelijk om extra zonnepanelen aan te schaffen echter dient dit per woning apart bekeken te worden wat de mogelijkheden zijn. Het betreft geen nul op de meter woningen.

Is het bij energiezuinige woningen mogelijk om een ruimere hypotheek aan te vragen?

Een standaardverruiming van €9.000 ivm het feit dat het een woning is die voldoet aan het bouwbesluit, en daarmee al energiezuinig zal zijn. Bij een EPC van gelijk aan of lager dan nul geldt een verruiming van €15.000. Hypotheek24 kan u het nader toelichten.

Wanneer zal de start bouw plaatsvinden?

Nadat de opschortende voorwaarden zijn vervuld mag er gestart worden met bouwen. De verwachting is dat er 3e kwartaal 2020 gestart zal gaan worden met de bouw.

Wat is de verwachting qua oplevering van de woningen?

De oplevering zal rond 3e kwartaal 2021 plaatsvinden. Waarbij de woningen gefaseerd worden opgeleverd.

Wat zijn de werkbare werkdagen waaraan de aannemer zich dient te houden?

De ondernemer verbindt zich de woning binnen 220 (tweehonderdtwintig) werkbare werkdagen na het gereedkomen van de ruwe begane grondvloer geheel voor bewoning gereed op te leveren aan de verkrijger

Wat houd een optie in op een woning?

Heeft u een woning toegewezen gekregen dan zal de makelaar contact met u opnemen voor het inplannen van een verkoopgesprek. Na dit gesprek heeft u een week de tijd om de beslissing te maken om tot koop over te gaan.

Binnen welke termijn dient de fianciering rond te zijn?

Na het vervullen van de opschortende voorwaarden ontvangt u een hoera-brief en vanaf dat moment gaat de twee maanden financieringstermijn lopen. Binnen deze termijn dient u de financiering in orde te maken.

Wanneer ga ik starten met betalen?

Zodra de opschortende voorwaarden vervuld zijn, krijgt u een uitnodiging van de notaris om de grond te laten passseren. Vanaf dit moment zal ook de betaling plaats gaan vinden.

Wie is de projectnotaris?

Van Leussen Van den Broek notarissen
telefoon: 0184-641600 e-mail: info@leussenbroek.nl

Wat zijn opschortende voorwaarden?

Dit zijn voorwaarden die de aannemer opneemt in de koop-/ aannemingsovereenkomst, de aannemer dient deze te vervullen voordat er gestart kan worden met de bouw. Denk hierbij aan een percentage aantal woningen verkocht, vergunningen verleend en grond in bezit. Als er niet aan deze voorwaarden wordt voldaan dan zal de koop niet doorgaan.

Welke contracten dienen er bij de makelaar getekend te worden?

Er zal een koop-/ aannemingsovereenkomst getekend worden bij de makelaar. Hierin staan alle afspraken tussen de koper en ontwikkelaar/ aannemer.

Word de woning onder een garantiecertificaat gebouwd?

De woning wordt geleverd met een SWK garantiecertificaat.

Zit er een keuken in de koopsom inbegrepen?

Er zit geen keuken in de koopsom inbegrepen.

Zit er een badkamer / sanitair in de koopsom inbegrepen?

De woning wordt voorzien van standaard sanitair, wand- en vloertegels, zoals omschreven in de technische omschrijving. Het is mogelijk om de badkamer casco te laten opleveren.

Wanneer is het mogelijk om het meer- en minderwerk te kiezen?

Na ondertekening van uw koop-/aannemingsovereenkomst wordt u uitgenodigd door de kopersbegeleider/wooncoach voor een individueel gesprek om uw wensen te bespreken. In de woonconfigurator kunt u al de grote opties bekijken.

Is er een winkelcentrum in de buurt?

Het winkelcentrum Hoog Dalem is op loopafstand van fase 3.1 gesitueerd. In het winkelcentrum vind u een verscheidenheid aan verschillende winkels.

Zijn alle verdieping voorzien van vloerverwarming/ vloerkoeling?

Alle verdiepingen zijn voorzien van vloerverwarming / – koeling met uitzondering van de zolder.

Is de stikstofproblematiek van toepassing op Hoog Dalem?

De stikstofuitstoot dient terug gedrongen te worden in heel Nederland. Ook Hoog Dalem fase 3.1 zal daarop onderzocht gaan worden en de verwaching is dat deze op nul zal gaan uitkomen. Dat betekent dat de kans groot is dat er geen milieu vergunning aangevraagd hoeft te worden.

Belangstelling?

Schrijf u nu in en we houden u op de hoogte!

Schrijf u in »

Contact

 

Jesper van Veen

Jesper van Veen

Koster Makelaardij

Bel mij direct
0183-630030E-mail mij direct
Stefan Schreuder

Stefan Schreuder

Van der Brugge makelaardij

Bel mij direct
0183–635011E-mail mij direct